MellstaTräffen 22/8 -09

 

Vi var 11 från KRök MK som åkte upp på till Borlänge och Mellstaträffen på fredagen. Några av oss sov i husbil och övriga sov i lånat militärtält. Färden upp bestod av både sol och regn. Turen hade vi på vår sida när vi reste tältet, sen kom regnskuren.......... Det öste ner halva fredagkvällen. För att få lite värme innanför västen, avslutade vi fredag kvällen på puben.

Lördagen började med en gråmulen himmel för att sedermera bli uppehåll med sol. Frukost och start i Moppekryzzet, en tipsrunda på dryga 5 mil med lite kluriga frågor. Mitten av turen stannade vi vid Dalälven och fick hamburgare, supergott! Naturligtvis råkade vi ut för haveri, Ullis moppe ville inte vara med längre. Tändproblem och det blev bogsering. Bussiga Peter lånade raskt ut sin moppe till Ullis och erbjöd sig att bli bogserad hem, vilket resulerade i en luftfärd... Som tur var gick det bra, en skinnflådd armbåge och ömma revben. Tur i oturen med att landa på huvudet först. Nästa haveri hade Tommy, men då hade vi kommt tillbaka till campingen. Där gick hans kedja av pga att lagerbanan hade släppt på hans 3-hjuliga compact. Vi minglade runt en stund innan det var dags att genomföra kortege genom centrum. Jag kan nog med gott samvete säga att det var dryga 500 moppar. Lördagkvällen avslutades med god mat och dans vid stora scenen i Mellstaparken.

Sen var det söndag, dags att röja hos familjen Taikon! Jag förstår inte vemsom stökade till så mycket, men alla hjälptes åt med glada miner. Vi har redan bokat att åka till TSV och Borlänge nästa år. Då är det även 10-årsjubileum samt nytt rekord försök då Holländarna som hade det tidigare rekordet nu har tagit tillbaka det igen med hela 1237 deltagare.

Micke o Ia

samt hela KRök MK gänget.

På med struten å kom loss, bakom en moppe är himlen alltid blå...

Jag "Blommen" var ej på plats detta året heller utan det är som sagt Micke o Ia som vi får tacka för reportaget samt alla fina bilder, som du finner under länken nedan.

Klicka här för att se några bilder