Dappehelg med Hånkaträff 12/6 -10

       

Så har vi gjort det igen, haft ännu en väldigt trevlig Zundapp helg i Ljusne :-) Denna gång var det Stickan, Jag och Martin o även till viss del Martins son som var ute o for på sköna Dappar. Det var inget vidare väder denna helg så det vart inget köra på fredagskvällen, vi inriktade oss istället på att välja fordon och lasta dessa inför lördagens Hånkaträff. Denna gång (på Stickans inrådan :-) så svek jag den gamla Golden - KS 50 -70:a (som jag "alltid" kör) och tog i stället den coola race - Repsol Dappen, den var riktigt rar att köra och rörde på sig riktigt skapligt också med sin 6,25:a samt 20 mm:s liggande Dellorto :-)

På lördags morgonen så stod regnet som spön i backen å vi satt länge o väl och funderade på hur vi skulle göra, så länge att vi tom kom lite sent till start - men vi fick följa med ändå :-) Trotts regnet så samlades det drygt 30 körsugna återfallsmopedister, tom jag som är utböling börjar känna igen en del ansikten - då detta var min 3:e Hånkaträff. Med oss på rundan var även Stigs granne Viktor med sin fina Yamaha FS-1. Rundan var som brukligt mycket trevlig (trotts regnet) och med fika stopp vid den gamla hembygdsgården. Efter rundan samlades vi vid NMV:s klubblokal för god grillmat o pris utdelning, 2 av våra mopeder (den vite samt Repsolen) var nominerade som finaste moppe men fick till slut se sig slagna av en fin Crescent.

På söndagen så vaknade vi vid 8,00 rycket o det var uppehåll o tom lite sol ute, dock aningens blåsigt. Efter frukost o lite underhålls meka på en av Dapparna så for vi ut på en lite sightseeing tur på ca 8 mil. För denna runda så valde jag den Guld/Svarta pärlan, ser ut som en moderniserad -68:a då den har 70 cc kit o alu fälgar med större bromsar mm. En riktigt skön åkmoppe med mycket kraft i hela registret, se filmklipp (ursäkta växelmissen :-) Under rundans gång så besökte vi bla Ingemar som bor strax utanför Söderala - kika på bilderna på hans kanonfina motorsamling o fräscha garage.... det liksom vattnas i mun :-) Vi for sedan vidare mot Söderhamn o efter en blixt visit hos Stickans son Stefan så lunchade vi på Stickans favo hak - Preem :-) där det vankades Thai wok... Sedan styrde vi kossan mot Skatön, där fick vi se lite fin skärgårdsmiljö o vi hittade även alla mygg i Hälsingland - dom bor nämligen där :-) Så vi styrde raskt Dapparna tillbaka mot Ljusne via sköna slingrande asfalt o grusvägar. Väl "hemma" igen så packade vi undan mopparna och började så smått att planera för hemresan. För min del innebar det ytterliggare ca 2 tim i sadeln då jag denna helg åkte på min Honda, på väg hem så vart det ca 5 mil i störtregn med inslag av hagel så man var lite frusen vid hemkomsten.

Ännu en otroligt uppskattad helg i Zundappens tecken, mången mången tack Stickan :-)

Tack även Norrsundets Motor Veteraner för riktigt bra o välordnad runda, kommer gärna igen.

Klicka här för att se några bilder från helgen

Filmklipp finns här