Hånkaträffen i Norrsundet 31/5 -08

       

Tidigt i april så kom det ett Mail från en av mina vänner "Moppesamlare Stig" med en inbjudan till Hånkaträffen lördagen den 31/5. Jag har i sällskap med Stickan o vänner deltagit i rundan för 2 år sedan så det var utan tvekan lätt att tacka ja även denna gång. Nu var det så att detta event startade redan på fredag kväll och höll på till söndag kväll så det vart en riktigt skön moppe helg med ca 15-20 mil i sadeln. På Fredagen kl 13,,00 strålade jag samman med Martin i Norrtälje och i Tönnebro träffade vi några timmar senare Janne och Staffan från Surahammar/Norberg - vi åkte alla på våra MC och gled in hos Stig i Ljusne kring 18,00. Fredagen fortsatte efter glass o kaffe med att vi inventerade Zundapp förrådet och försåg oss med en varsin pärla som vi sedan i den ljumna/varma kvällen utforskade Ljusne med.

På Lördagen for vi iväg med totalt 9 moppar på släp/i bil för att i Norrsundet träffa ett sällskap på ca 48 andra återfallsmopedister å tillsammans njuta av en skön Moppetur på ca 4 mil. Rundan gick på blandade grus och asfaltsvägar och ungefär halvvägs så stannade vi vid en fin gammal hembygdsgård och intog fika (kanon goda mackor mm). Här fick vi också laga en av "våra" mopeder, det var framdrevet som hade lossnat. "Vi" bestod mest av att Stickan mekade å vi andra fotade å pekade :-) Rundan avslutades som brukligt med grillat och pris utdelning vid Norrsundets Motor Veteraners tillhåll i Norrsundet. Det delades ut pris för finaste moppe samt "rat moppe" Karin från vårat sällskap kom 2:a på Stickans Topper efter en mycket fin Moto Morini Corsarino - "rat" priset gick till en Puch Alabama - hmmm det var inte första gången :-) Efter rundan så for vi åter mot Ljusne och väl där så var vi ute å Cruisade på "stan" för att sedan få nästa överraskning - ett besök på Söderhamns flygvapenmuseum. Vilken var väldigt uppskattad - speciellt av Janne som kände sig som hemma bland alla gamla Drakar, Viggen, SK 60:s mm - han är nämligen pensionerad Flygvapen pilot (å efter denna helg förmodligen även återfalls mopedist :-) kvällen avslutades med en utmärkt grillafton hemma hos Stickan - tom myggen i Ljusne var nog lyckliga den kvällen.

Söndagen började med en lite senare uppstigning - behövdes efter 2 sena kvällar :-) Vi for sedan ca en mil söderut till en av Stigs bekanta å där fick vi prova en grävmaskin av märket Åkerman H9, det var en utmaning att hålla rätt på alla spakar men det gick att få lite kläm på det i alla fall - hur som helst det var kanon. Efter detta så intog vi en enkel lunch på en väldigt fashionabel restaurang i Ljusne (utläses sallad/macka på Preem :-) Sedan så hämtade vi en till av Stickans vänner - Sölve och for på en rejäl avslutnings runda på ca 8-9 mil som innehöll bla glasstop i Söderhamn, besök ute vid Skärså, besök på Norscand i Marma (som tyvärr var stängt) sedan fika hemma hos en av Stickans arbetskamrater m familj. Rundan avslutades med att vi via Söderala åter for mot Ljusne å lite motvilligt parkerade mopparna i garaget. Tog sedan farväl av Stickan med familj samt nyvunna vännerna Janne Staffan o Martin o styrde hojjen hemåt mot Märsta - after att nya E-4:an mellan Tierp o Uppsala är klar så var det bara ca 21 mil hem så det tog inte så lång tid :-)

Stort tack till Stig m familj o alla andra nya vänner för en riktigt skön runda (moppe helg) i mycket trevligt sällskap.

Tack även NMV för riktigt bra arrangemang, kommer gärna igen.

Klicka här för att se några bilder från rundan