GGN 5/11 -11

Berga Häll Moppers Kör Gotland Grand National

 Johan, Nicke och Översten har varit iväg och kört Gotland Grand National för andra året på raken, Översten sammanfattade det hela så här:

Resultat GGN 2011.

1. Johan Spångberg Plac. 488, 3 varv, tid 3:04.44, Klass 6

2. Nicke Svensson Plac. 521, 2 varv, tid 1:56.55, Klass 6

3. Ove Lindén Plac. 236, 2 varv, tid 2.29.49, Klass 7

i klass 6 kom 551 st i mål och i klass 7 kom 247 st i mål.

Som ni ser fick många motorcyklar moppestryk, så jag tycker att våra prestationer får mer än väl godkänt.
Men jag tror att det kan bli svårt att åka en sådan tävling utan att våra små leksaker inte går sönder.

Johan hade förutom punktering oxå problem med överhettad tändning så mopeden stannade med jämna mellanrum tills han tog en sten och slog hål i tändkåpan så han fick kylning. Dessutom hoppade kedjan strax före mål och lindade in sig i framdrevet så han släpade dom sista hundra metrarna i mål.

Nicke fick problem med att den tog in lervatten och tappade kompen med missljud. Förutom missljud i motor så hade han det i lungorna oxå, så han fick stanna och ta brickanyl. (överansträngnings astma och dåligt tränad).

Jag som sagt körde utan fotpinne på vänster sida i två varv förutom det sista lilla Red Bull hoppet där resten gick sönder, men jag fick oxå stopp efter hästskon där moppen tog in lervatten så det bliv minimalt med komp. Sista varvet jag körde fick jag 4 stopp där jag blev tvungen att springa i gång den eftersom det inte fanns något komp kvar (leta backe sen springa).

Hälsningar från oss med många roliga minnen och historier.
Översten, Lagga Johan, Lagga Nicke

 

Några bilder från Johan finns här