Rose Pigg Kolvjackers Ålandstour

       
Bilder finns här TOUR DE ÅLAND 13 - 16/7 -17 Bilder finns här

Resumé Tour De Åland 2017:

Torsdagen 13/7 Vi startade dagen med att ta oss med bil o släp till Båten i Grisslehamn, väl där mötte vi upp alla andra deltagare och bordade så småningom båten som brukligt avgick kl 10,00. Vi var 2st från Rose Piggs Kolvjackers, 3st Forkarby Moppers, 5st Berga Häll Moppers, 2st från NHS (Norrtelje Husqvarna Smokers) och 1st deltagare från Åland. På båten intogs den traditionsenliga räkmackan med en kall Stallhagen/Staropramen. Väl framme på Eckerö påbörjade vi färden mot Runneröds stugor där vi bodde första två nätterna. Allt flöt på bra och vi gjorde ett halvstopp på Stallhagen och inmundigade lunch med en kall. Vädret var fint hela dagen, men lite väl kyligt på kvällskvisten.
Kvällen avrundades med Olas frågesport, lite plockmat, moped snack, och några kalla öl. (PS du får gissa vem som vann första pris i frågesporten, det rimmar på en av kons magar :-)

Fredagen 14/7 Påbörjades med att vi delade på oss då jag o bror for till Sverige och hämtade den sista deltagaren (Daniel) övriga vände norrut o kikade på fin utsikt samt intog lunch på Havsvidden.
På kvällen vart det gemensam grillning för dom på Åland meddans vi som for till Sverige anlände sent och fick nöja oss med en torr brödbit med öl :-)
Ännu en dag så löste vi flertalet av alla världsproblem med några halvkalla öl.

Lördagen 15/7 Färden gick mot Mariehamn och Övernäsgårdens stugor, vi gjorde ett stop vid en affär där vi köpte några pilsner från nystartat Åländskt bryggeri: Open Water Brewery. Vilka vi testade på kvällen, Gunnar var mest entusiastisk övriga tyckte sådär - vi gör ett nytt försök nästa år, så får vi se...
Väl framme vid Övernäsgården så installerade vi oss i 5 stugor, det var nämligen bokat för 20 pers - så det var gott om plats.
13.00 var som brukligt bord bokat på von Knorring för den traditionsenliga Bookmaker toasten med en stor stark. Och som vanligt var det Nordens bästa Bookmaker toast.
På kvällen gick vi alla över till grann campingens restaurang som vi blivit rekommenderade, där serverades bla pizza o kebab. Nästa år skall vi nog återvända till Alis Kebab i stället...
Resten av kvällen löstes (utläses: försök till att lösa) alla förekommande tekniska problem... samt ren allmän diskussion om upplevelsen av resan.

Söndag 16/7 packade vi alla grejjor och tackade för oss, och ca kl 10,30 efter att vi blivit filmade och fotade av en härligt engagerad entusiast så påbörjade vi färden mot Eckerö. Även detta år så hade vi en rejäl tur med åkdonen, endast Barbros moppe strulade med en trilskande koppling - men inga stop alls på hela resan. Vi inväntade färjan på fiket vid Jakt och Fiskemuseet där vi käkade paj o en massa annat gott.

Sammanfattningen av denna tur blev: drygt 20 mil för dom flesta. Vädret var jättebra förutom kyliga kvällar.
Sist men inte minst det - viktigaste - otroligt fin natur och vägar som passade gamla moppar som är (eller bör vara :-) genomgångna innan resan.
 

Reisleitern som redan har planerat nästa år lovar att återkomma med arrangemanget Tour de Åland -18.

Årets deltagare tackar densamme för ännu en fin helg, med god mat osv, allt upplevt i riktigt trevligt sällskap.

/Rose Piggs Kolvjackers

  Tack Ola o alla som var med, det här hoppas jag att vi alla gör om nästa år igen. //Webmaster