Rose Pigg Kolvjackers Ålandstour

       

RESUMÉ FRÅN TOUR DE ÅLAND 2010

Torsdagen började med att åka på båten som avgick 10,00. Vi var 2st från Rose Pigg Kolvjackers, 1st Forkarby moppers och 4st Berga Häll moppers. På båten intogs den traditionsenliga räkmackan med en kall Stallhagen, ankom Ekerö 13,30. Påbörjade färden mot Vessingsboda Gokart, färden gick utan något missöde eller stopp. Alla sa med en mun när vi kom fram att vi hade passerat ställen som man kommer ihåg där vi under tidigare år blivit tvungna att stanna. Vi körde ett litet race på gokartbanan, resultat: 1:a Ola, 2:a Sara, 3:a Robin, 4:a Barbro.

Efter gokarten åkte vi till färjan som tog oss över till Föglö, färjan tog 30 min. Boende var bokat på Enighetens gästhem som vi ankom till vid 18,00. Denna sträcka blev 6 mil. Väl framme uppdagades första mekaniska felet, en punktering. Enighetens gästhem var ett väldigt trevligt och historiskt boende.

Fredag kl 10,00 lämnade vi Enigheten och åkte norrut mot färjeläget Överö, en sträcka på ca 2 mil. Färden gick på sköna vägar o i natur som var helt underbart. Innan vi var framme hade vi även åkt kabelfärja. 

Vi var framme vid färjeläge Snäckö - Kumlinge vid 12,00, färjan tog 1,5 tim. Åkte vidare 6 km till Länsmans värdshus där vi skulle bo. Efter vi installerat oss åkte vi till en båthamn och käkade. På kvällen var det live musik och dans på Länsman värdshus, där RPK o BHM avslutade dansen med sången Leende guldbruna ögon under publikens jubel.

På morgonen 07,30 stod alla moppers och väntade på att frukosten skulle bli klar. Värdshus ägaren såg väldigt fundersam ut, sällskapet som stängde dansen var nämligen även först till frukost.

Lördag åkte vi från Värdshuset 08,00 - ca 6 km, till färjan som skulle ta oss tillbaka till Åland - den avgick 09,05 och tog 1,5 tim. Färden ned till Mariehamn 4,5 mil gick utan problem, även här blev det en kabelfärja. väl framme följde vi traditionen att äta på Von Knorring. På Von Knorring anslöt en moppers som varit med tidigare år, men på fel åkdon (motorcykel). Efter maten åkte vi till Strandbergs stugor. Där badade dom flesta i poolen, samt pratade om vad vi upplevt hittills på denna resa. 

Söndagen packade vi alla grejer och tackade för oss, och påbörjade färden mot Ekerö. Halvvägs fick vi en punktering som åtgärdades med att laga slang, efter det gick det bara 5km så kom nästa punktering. Nu ett byte av slang.

Sammanfattningen av denna tur blev, drygt 17 mil, 3st punkteringar, värme så vi kunde åka i kortbrallor och t-shirt under alla dagar. Och det viktigaste - fin natur och vägar som passade gamla moppar. 

Tack alla deltagare för en oförglömlig resa.

Rose Piggs Kolvjackers

Bilder finns här