Rose Piggs Kolvjackers Ålandstour

       
 

Bilder finns här

TOUR DE ÅLAND 9-12 JULI 2009

Torsdag kl 09,00 anslöt 11 mopedister och en bilburen mopedist med 2st framtida mopedister på långtidsparkeringen i Grisslehamn. Deltagarna kom från Rose Piggs Kolvjackers, Berga Häll Moppers och Forkarby Moppers. Färjan över var lite gungig och vi anlände till Åland kl 13,00. Färden mot Mariehamn och Strandbergs stugor gick utan problem. Givetvis några stopp för justeringar, men det ingår när man kör gamla mopeder.

På schemat för kvällen var gokartkörning den stora händelsen, men pga att det regnat så var banan stängd. Så vi blev tvungna att umgås utan tävlingsmoment.

Fredag kl 10,00 på börjades färden mot Bomarsunds fästning för att som kulturella mopedister kolla på stenhögar. På hemvägen stannade vi till i Godby och avnjöt lunch på Thailändskt vis. Därefter enligt tradition påbjudet gjordes en halvhalt på Stallhagens bryggeri för avsmakning av öl.

På kvällen var det tänkt att grilla men ingen var hungrig efter Lunchstoppet. Så det blev en hamburgare på Ali´s grill lite senare.

Lördag kl 10,00 åkte vi till Museifartyget Pommern, sevärd pjäs det. Sedan gjorde vi en tur på södra sidan av Mariehamn med ett stopp vid Lerviks småbåtshamn.

Kl 13,00 intog vi Restaurang von Knorring och som traditionen påbjöd åt alla Bookmaker toast.

På eftermiddagen gjordes ett besök på den gamla uppbyggda Shellmacken. På kvällen grillade vi och njöt av solen.

Söndag kl 10,00 påbörjade vi återfärden mot Ekerö. Strax innan Ekerö stannade vi och kollade Ålands Jakt och Fiskemuseum.

Summeringen av resan blev inga havererade mopeder och 17 mil. Och som bonus trotts dom första bilderna, bra väder.

Rose Piggs Kolvjackers

Bilder finns här