Berga TT 2Timmars 25/9 -04

         

 Till Er som deltog, både aktivt och passivt, i Berga TT 25/9 -04 vill Berga Häll Moppers rikta ett jättetack.

Vi hade hysteriskt roligt och hoppas att Ni hade kul också. Folk började ramla in till Berga rejsvej vid 12 tiden för att lasta av och prova banan. Vissa lastade av bara för att märka att framhjulet låg kvar hemma.... på Lidingö... Detta löstes dock. Dasen vill förresten tacka Lidingö Taxi för utmärkt service.

En del av deltagarna saknade plötsligt sin medåkare, som inte fått ihop någon moppe, så några gick ihop och bildade nya lag. Hur Prezidenten i East Stoney Riders kom i ett lag som hette Ahead of Prez låter vi vara osagt.

Starten blev som vanligt en aning försenad, men vid 13.30 tiden gick starten. En klassisk le Mans start med ca 30 meters löpning fram till mopparna och ett frenetiskt kickande och rullande. Redan på första varvet av den 1 km långa banan i hästhagar började problemen för somliga, kedjor som hoppade, fotpinnar som lossnade, avgasrör som låg övergivna efter banan och andra små problem.

BHM hade visa av erfarenhet tagit med en svets och blev själva de första att använda den. Arrangörerna hade räknat med ett par generalras men inga allvarliga sådana inträffade vilket vi är mycket glada över. När vi tog ner pinnar och avspärrningsband återfanns nästan inga delar på banan, ett baklyse kan återfås hos Översten och de som var så varma att de glömde jackan och soppadunken har vi redan identifierat.

Efter två timmar av bändande och brytande på banan som var i utmärkt skick och lagom hal, flaggades loppet av och ingen hade en aning om vilka som vunnit. Utom varvräknarna såklart. Vid prisutdelningen stod det klart att Berga Häll Moppers lag 1 vunnit och nu tagit hem vandringspriset för gravering.

Ett tjejlag deltog på lånad moped, tyvärr gick den väl bara knappt och växlarna hade en tendens att hoppa ur, men de tog sig runt i två timmar, stort!

Två ensamåkare ställde upp och rattade sina fullblod i två timmar själva, vi andra hade svårt att få luft efter ett varv, respekt! A-P, Ove och Robin tackar alla som kom, såg och segrade, för det gjorda alla som kom, även de som bara tittade på. Vi hade som sagt hur kul som helst och har infört denna "tävling" till våra övriga årliga återkommande.

Flera bilder kommer så snart de ramlar in. Nästa gång BHM arrangerar något är Vinterspeedway i Januari/Februari, vi ses då.

MVH

Berga Häll Moppers

Resultatet finns här